10 Mart 2014 Pazartesi

Midye Börek

Görünüşü çok hoş ve sunumlarınızda güzel bir yer edebilecek bir tarif. İç malzemesi tamamen sizin zevkinize kalmış birşey. Biz patatesli ve peynirli yaptık.Aşama aşama fotoğrafladık umarım yapmanızda yardımcı olabiliriz :)

1 yufkadan 4 adet midye börek çıkıyor.Ne kadar yapmak isterseniz ona göre yufka ayarlayabilirsiniz :)
 Bir kapta 1 adet yumurta,yağ ve 1-1,5 bardak kadar sütü karıştırın.
Yufkayı 4 eşit parçaya böldükten sonra bu karışımdan sürün.Geniş kısımlara birazcık fazla sürebilirsiniz ama orta kısımlara sürmeseniz de olur. Daha sonra fotoğraflardaki adımları uygulayıp yağlanmış tepsiye sıralayın.
Üzerine yumurta sarısıyla sıvı yağ karışımını sürün.Dilerseniz çörekotu ve susam da yapabilirsiniz.Önceden ısıtılmış 190 derecede kızarana kadar pişirin. 
Afiyet olsun 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder