10 Mart 2014 Pazartesi

Patatesli Kek


Canınız tuzlu birşeyler istedi ve hamur yoğurmakla falan uğraşmak istemiyorsanız bu tarif size göre :)
Börek tadındaki bu lezzeti siz de çok seveceksiniz mutlaka denemelisiniz

Malzemeler

- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet patates ( orta büyüklükte, eğer patatesler küçükse 4 adet yapabilirsiniz)
- 1 adet soğan (rendelenecek )
-1 avuç maydanoz
- 2 su bardağı un
- 1 adet hamur kabartma tozu
- Karabiber, tuz, kırmızı biber

Yapılışı

Yumurtaları çırpıyoruz, yoğurdu,sıvı yağı ve rendelenmiş soğanı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Un ve kabartma tozunu ekliyoruz bu arada tuzu da bu aşamada ekleyebilirsiniz.Çırptıktan sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz maydanoz ve baharatları da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yağladığımız borcama döküyoruz.Üzerine çörekotu ve susam serpip fırına atıyoruz. 180 derecede yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder