8 Mart 2014 Cumartesi

Şeker Kurabiye ( Parmak Kurabiye )


Çayın yanına çok yakışacak bir kurabiye.Tarifi yazarken not olarak da ekledim bu kurabiyede hamura şeker katmıyoruz.Şekeri daha sonra kullanıyoruz :)

Malzemeler

- Yarım paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un 

NOT: Hamurda şeker olmayacak.

- 1 çay bardağı toz şeker
- Biraz tarçın 

Şeker ve tarçını kurabiyeler fırından çıkınca kullanacağız.

Yapılışı

Yumurta, margarin, sıvı yağı karıştıralım, daha sonra kabartma tozu ve un ekleyip yoğurmaya başlayalım.
Küçük küçük ( serçe parmak kadar ) döküp tepsiye dizelim fırında pişirelim.Piştikten sonra sıcakken, daha önceden hazırladığımız toz şeker ve tarçın karışımına bulayalım.
Afiyet olsun.. :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder